Υλικά

4 άτομα
1 μαρούλι
2 ντομάτες
1 μεγάλο αγγούρι
2 κ.σ. κάπαρη
150 γρ. κρουτόν (μισό πακέτο)
αλάτι
λάδι
8 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι (γεμάτες)
10 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

Οδηγίες

Καθαρίστε καλά το μαρούλι, αφαιρώντας τα χαλασμένα μέρη και ξεπλένωντας τα χώματα. Αφήστε το για 10 λεπτά μέσα σε νερό με ξύδι και ξαναξεπλύνετε. Κόψτε το σε μικρά κομμάτια μέσα σε μεγάλη πιατέλα ή μπολ.

Πλύντε τις ντομάτες και κόψτε τις σε κυβάκια (ή απλά μικρά κομμάτια) μαζί με το μαρούλι.

Πλύντε το αγγούρι και κόψτε το και αυτό σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε την κάπαρη. Βάλτε αλάτι και όσο λάδι χρειάζεται ώστε να βραχούν όλα αλλά να μη λιμνάσει από κάτω.

Στη βινεγκρέτ μελιού μπορείτε να αλλάξετε τις ποσότητες ανάλογα με το πόσο γλυκό ή ξινό το θέλετε. Αφού ρίξετε και τη μουστάρδα, μέλι και μπαλσάμικο μέσα, ανακατέψετε καλά όλα τα υλικά.

Τέλος, ρίξτε τα κρουτόν, ανακατεύοντας λίγο για να πάνε παντού.