Γίγαντες στη γάστρα
kjmpejgodmu2srilzftu
Γεύσεις

Γίγαντες στη γάστρα

Πεντανόστιμο φαγητό για όλες τις εποχές

Υλικά

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό
5 ώριμες ντομάτες
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

Το βράδυ μουσκεύουμε τα φασόλια και το πρωί τα σουρώνουμε. Τα βράζουμε για 3-4' και τους αλλάζουμε το νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 κούπα ζουμί για να την προσθέσουμε αργότερα αν χρειαστεί.

Σ' ένα τηγάνι μαραίνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη και δένουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά.

Τοποθετούμε τους γίγαντες και την σάλτσα σε μια γάστρα ή σε πυρέξ και ψήνουμε για μιάμιση ώρα σε μέτριο φούρνο.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα