ΥΛΙΚΑ

400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
200 γρ. βούτυρο 
7 ασπράδια αυγών
80 γρ. ζάχαρη κοινή


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και σε χωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο (να μη βράσει).

Aνακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα αυτό στη λιωμένη σοκολάτα.

Xτυπάμε τα ασπράδια αυγού μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ έως ότου η μαρέγκα αφρίσει και ασπρίσει.

Pίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε μπώλ με τη μους σοκολάτα.