Ριζότο κολοκύθας
wzhvks4wjiefhejckqx8
Γεύσεις

Ριζότο κολοκύθας

Με μοσχοκάρυδο και μήλα

Υλικά για 4 άτομα

1 φλ (200 γρ.) ρύζι για ριζότο
500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 μέτρια μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
½ φλ. λευκό κρασί
5-6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένα
1 κύβος λαχανικών
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. παρμεζάνα
2 κ. σ. βούτυρο
3 με 4 φλ. ζεστό νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200⁰C. Βάζετε το ένα μήλο και το 1/5 της κολοκύθας σε ένα ταψί.Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και ραντίζετε με την 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

Βάζετε το ταψί στο φούρνο για 20 λεπτά ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.

Προσθέτετε την κολοκύθα. Αφήνετε για 5 λεπτά και ακολούθως ρίχνετε το κρασί.Αφού εξατμιστεί βάζετε τα φύλλα απ’ το φασκόμηλο κρατώντας λίγα για το τέλος.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ριζότο και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.

Ρίχνετε το πρώτο φλιτζάνι νερό στην κατσαρόλα, τον κύβο λαχανικών χαμηλώνετε τη φωτιά και περιμένετε μέχρι το ριζότο να απορροφήσει τα υγρά.

Όταν δείτε ότι χρειάζεται νερό βάζετε το δεύτερο φλιτζάνι. Συνεχίζετε μέχρι να ψηθεί το ριζότο και να είναι καλά χυλωμένο.

Κατεβάζετε απ’ τη φωτιά, βάζετε το υπόλοιπο ψιλοκομμένο φασκόμηλο που κρατήσατε στην άκρη, ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα