Υλικά

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
75 γρ. βούτυρο αγελάδας φρέσκο και λιωμένο
Λίγο κονιάκ
Βανίλια
ξύσμα λεμονιού από 3 λεμόνια
1 σφηνάκι χυμό λεμόνι
110 γρ κρέμα γάλακτος 35%
270 γρ ζάχαρη
5 αυγά

Για το Γλάσο
150 γρ. άχνη ζάχαρη
χυμός από λεμόνι

Προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200°C.

Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα πολύ καλά. Βάζουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο το χυμό λεμονιού και το κονιάκ την βανιλια και τον παπαρουνοσπορο.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ όχι πολύ μεγάλη.

Το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Το αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C περίπου 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Ξεφορμάρουμε όταν είναι χλιαρό και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να το περιχύσουμε με το γλάσο.

Γλάσο: Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με λίγο χυμό λεμονιού,προσθέτουμε λίγο-λίγο μέχρι να γίνει ένα λευκό, παχύρρευστο υγρό.Περιχύνουμε το κέικ!

πηγή:tastyday.gr