Ζουμερό κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο
bmc5bz1xxfs9ryuwprnj
Γεύσεις

Ζουμερό κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο

Το τέλειο συνοδευτικό με τον πρωινό σας καφέ

Υλικά

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
75 γρ. βούτυρο αγελάδας φρέσκο και λιωμένο
Λίγο κονιάκ
Βανίλια
ξύσμα λεμονιού από 3 λεμόνια
1 σφηνάκι χυμό λεμόνι
110 γρ κρέμα γάλακτος 35%
270 γρ ζάχαρη
5 αυγά

Για το Γλάσο
150 γρ. άχνη ζάχαρη
χυμός από λεμόνι

Προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200°C.

Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα πολύ καλά. Βάζουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο το χυμό λεμονιού και το κονιάκ την βανιλια και τον παπαρουνοσπορο.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ όχι πολύ μεγάλη.

Το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Το αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C περίπου 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Ξεφορμάρουμε όταν είναι χλιαρό και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να το περιχύσουμε με το γλάσο.

Γλάσο: Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με λίγο χυμό λεμονιού,προσθέτουμε λίγο-λίγο μέχρι να γίνει ένα λευκό, παχύρρευστο υγρό.Περιχύνουμε το κέικ!

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα