Είναι ό,τι πιο εύκολο, καθώς δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία. Λίγος πολτός φρούτων, λίγη ζάχαρη ή υποκατάστατο ζάχαρης , χυμός λεμονιού και λίγη φαντασία και έχουμε ένα υγιεινότατο επιδόρπιο.

Αν είμαστε διακοπές και δεν έχουμε μαζί μας τον εξοπλισμό μας, δηλαδή τις ειδικές θήκες για γρανίτα, τη βάζουμε σε ένα δοχείο (πλαστικό ή μεταλλικό, δεν παίζει κάποιο ρόλο) και τη βάζουμε στη κατάψυξη. Μετά από μια ώρα τη βγάζουμε και με ένα πιρούνι χτυπάμε τον πάγο στις άκρες και τον σπρώχνουμε προς στο εσωτερικό.

Επαναλαμβάνουμε κάθε μία ωρίτσα μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα που αποτελείται απο μικροσκοπικά παγάκια. Αν ξεχαστούμε και μας παγώσει, απλά το βγάζουμε απο την κατάψυξη, το αφήνουμε λίγο και συνεχίζουμε τη διαδικασία.

Το γεγονός ότι η γρανίτα δεν περιέχει γαλακτοκομικά και αυγά, καθιστά απόλυτα ασφαλές το ξεπάγωμα και ξαναπάγωμα. Παρά ταύτα,  καλό είναι να μην το αφήσουμε πολλές φορές να πάρει τελείως θερμοκρασία περιβάλλοντος και να το ξαπαγώσουμε.

Αν πάλι θέλουμε εκτός από τα πιτσιρίκια, να κανακέψουμε και τους εαυτούς μας, δεν έχουμε παρά να αναμείξουμε  ένα ποτήρι γρανίτα με αλκοόλ και να το σερβίρουμε. Ταιριάζει πολύ το ρούμι, η τεκίλα, η cachaca (απο Βραζιλία), η βότκα και το τζίν.

πηγή:tastyday.gr