ΥΛΙΚΑ:

1300 γραμμάρια ώριμο πεπόνι (1300 γρ με τη φλούδα του, 900 γρ καθαρισμένο)
500 ml κρέμα γάλακτος Meggle Patisserie με 25% λιπαρά
2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα (κουτάκια των 397 γρ)
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού κρύο γάλα εβαπορέ, μη αραιωμένο (περίπου 50 ml)
4 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για να κρυώσουν μέχρι να καθαρίσουμε και να πολτοποιήσουμε το πεπόνι. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας τη φλούδα και τα σπόρια του.

2) Ρίχνουμε το τεμαχισμένο πεπόνι μέσα στον κάδο του μούλτι και το πολτοποιούμε.
3) Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος Meggle Patisserie μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη.
4) Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ. Χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι η κρέμα να διογκωθεί και να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί.
5) Αδειάζουμε στη λεκάνη τα ζαχαρούχα γάλατα, χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ.
6) Ακολούθως προσθέτουμε και το γάλα εβαπορέ (προσοχή: δεν το αραιώνουμε με νερό).
7) Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη ούτως ώστε να ενωθούν το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ με τη σαντιγί.
8) Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή λικέρ.
9) Κατόπιν ρίχνουμε στη λεκάνη τον πολτό πεπονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ για 2 λεπτά ακόμη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους και να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
10) Αδειάζουμε το μείγμα της λεκάνης σε μεταλλικό μπολ παγωτού που κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες, ανάλογα και με τον καταψύκτη που έχουμε. Καλό θα είναι να βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο κάθε 1 ώρα και να το ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι, για να μην δημιουργηθούν κρυσταλλάκια. Δύο με τρία ανακατέματα, κατά τις πρώτες ώρες παγώματος, είναι αρκετά.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι λίγο παραπάνω από 3,5 λίτρα.
Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιούμε ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ που κλείνει αεροστεγώς (μεταλλικό μπολ κατάλληλο για παγωτά).
Για τη συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι απαραίτητη η χρήση παγωτομηχανής, ωστόσο συνίσταται να αναδέψουμε το παγωτό 2-3 φορές κατά τη διάρκεια παγώματος (κάθε 1 ώρα, κατά τις πρώτες ώρες παγώματος).
Το γάλα εβαπορέ που χρησιμοποιούμε δεν πρέπει να είναι light και δεν πρέπει να το αραιώσουμε με νερό.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι ποικιλία πεπονιού θέλουμε. Δοκιμάστε να φτιάξετε το παγωτό με στρογγυλό πορτοκαλί πεπόνι, θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα!
Σερβίρουμε το παγωτό πεπόνι με τριμμένα μπισκότα, ξηρούς καρπούς και σιρόπι της αρεσκείας μας.

πηγή:tastyday.gr