Υλικά

Κουβερτούρα 250 γρ
Βούτυρο 65 γρ
Αυγά 3 τεμ
Άχνη ζάχαρη 30 γρ
Ζάχαρη κρυσταλλική 20 γρ
Βανίλιες 2 τεμ σε σκόνη
Αλάτι στην μύτη του κουταλιού
Καφές φίλτρου 1 κουταλάκι γλυκού προαιρετικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ
Φουντούκια 50 γρ καραμελωμένα
Ζάχαρη κρυσταλλική 3 κουταλιές σούπας
Κακάο για το πασπάλισμα προαιρετικά

Οδηγίες

Δουλεύουμε λίγο στο μπλέντερ τα φουντούκια ώστε να τα χοντροκόψουμε. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα φουντούκια και αφού καβουρδιστούν ελαφρώς προσθέτουμε τις 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να καραμελώσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα απλώνουμε σε λαδόκολλα αραιώνοντας τα ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους κι τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τα συνθλίβουμε με τα χέρια προκειμένου να τα ξεχωρίσουμε το ένα από το άλλο.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο κομμένο να λιώσουν σε σιγανή φωτιά. Παράλληλα με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά, την άχνη ζάχαρη , τα 20 γρ κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και προαιρετικά τον καφέ φίλτρου μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αφού τα φουντούκια κρυώσουν τα ρίχνουμε μέσα στην λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά , ανακατεύουμε να ενωθεί με την σοκολάτα και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί με το μείγμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Βουτυρώνουμε ατομικές φόρμες και τις πασπαλίζουμε με κακάο να πάει παντού  (όχι πολύ ίσα να καλυφθούν τα βουτυρωμένα τοιχώματα). Με κουτάλα μετρίου μεγέθους ή κουτάλι γεμίζουμε με σοκολάτα τα φορμάκια μας μέχρι την μέση περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας,δεν θέλουμε να ψηθεί πάρα πολύ ώστε η σοκολάτα να ρέει). Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε…

πηγή:chefoulis.gr