Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
Εύκολη συνταγή για σπιτικό ρολό φράουλας
roll
Γεύσεις

Εύκολη συνταγή για σπιτικό ρολό φράουλας

Για τους λάτρεις του γλυκού

Υλικά

Για το παντεσπάνι

5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
160 γραμμ. ζάχαρη άχνης
150 γραμμ. φαρίνα κοσκινισμένη
Για την κρέμα

250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Για την γέμιση

300 γραμμ. μαρμελάδα φράουλας (βλ. συνταγή )
Φράουλες για διακόσμηση

Εκτέλση

Για το παντεσπάνι
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους , χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους. Προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα και στη συνέχεια σταματάμε. Ανακατεύουμε το μείγμα με μια σπάτουλα κυκλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά .

Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε λίγο και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά μέχρι να μην κολλάει το παντεσπάνι ( δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή είναι έτοιμο). Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να κρυώσει, το τυλίγουμε σε ρολό με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ , προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη μαζί με την βανίλια, μέχρι να έχουμε μια ωραία , σφιχτή σαντιγί.

Ξετυλίγουμε το ρολό μας προσεκτικά, αλείφουμε με την μαρμελάδα φράουλας όλη την εσωτερική επιφάνεια κι από πάνω βάζουμε την σαντιγί μας. Τυλίγουμε πάλι το ρολό , το τοποθετούμε σε δίσκο με το σημείο που ενώνεται μεταξύ του το παντεσπάνι προς τα κάτω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Σερβίρουμε με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και φρέσκιες φράουλες.
πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα