Ριζότο με ντομάτα και φλούδες παρμεζάνας
xnb7pgl26ika6pfsqzty
Γεύσεις

Ριζότο με ντομάτα και φλούδες παρμεζάνας

Με λευκό κρασί

Υλικά για 4 άτομα

3 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
8-9 ντοματάκια
3 φλιτζ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
6-7 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο ξεφλουδισμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
φλούδες παρμεζάνας

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα αλέθετε στο μούλτι.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ζωμό, τη σπιτική σάλτσα ντομάτας και τα βράζετε για 4-5 λεπτά.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και κρατάτε το ζωμό ντομάτας ζεστό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.

Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά ακόμα.

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό με μια κουτάλα, ανακατεύοντας διαρκώς.

Συνεχίζετε να προσθέτετε σταδιακά το ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι μαλακό και κρεμώδες, προσέχοντας να μη στεγνώσει.

Πριν ρίξετε την τελευταία κουταλιά από το ζωμό προσθέτετε στην κατσαρόλα το καρότο ψιλοκομμένο, τα ντοματάκια και συνεχίζετε να ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε το ριζότο, γαρνίροντας με τις φλούδες παρμεζάνας.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα