Υλικά

350 gr σπαγγέτι
150 gr μπέικον
100 gr τυρί πεκορίνο, τριμμένο
Μαύρο πιπέρι, ανάλογα με το γούστο σας
4 κρόκους και 1 ολόκληρο αυγό

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το μπέικον σε μικρούς κύβους το οποίο τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς την προσθήκη λαδιού) στη φωτιά και τους αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Σε μία γαβάθα χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί καθώς και το μαύρο πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μπέικον.

Ελέγχουμε την κατσαρόλα μας και αν το νερό βράζει προσθέτουμε λίγο αλάτι(προσοχή γιατί το μπέικον και το τυρί είναι και αυτά αλμυρά) και τα σπαγγέτι (εικόνα 10). Όταν είναι έτοιμα, στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε μέσα στη γαβάθα και τα ανακατεύουμε καλά (για να μην κόψει το αβγό) με την ήδη έτοιμη σάλτσα.

Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως και, αν θέλουμε, προσθέτουμε περισσότερο τυρί ή μαύρο πιπέρι.