Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
Το πιο εύκολο Cheesecake
wswv5a5fs7u639rj4z2u
Γεύσεις

Το πιο εύκολο Cheesecake

Με μαρμελάδα φράουλα

Υλικά

330 γρ. Μπισκότα digestive
105 γρ. Βούτυρο λιωμένο
400 γρ. Τυρί κρέμα Philadelphia
200 γρ. Ζαχαρούχο γάλα
120 γρ. Κρέμα γάλακτος κρύα
100 γρ. Χυμός λεμονιού
1 βαζάκι Μαρμελάδα (φράουλα) ή γλυκό του κουταλιού


Βήματα

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.

Βάζουμε στο μίξερ τα μπισκότα σπασμένα και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνουν σκόνη.

Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενη στεφάνη και χρησιμοποιούμε μόνο την στεφάνη. Την ακουμπάμε πάνω σε μια πιατέλα στρογγυλή και ρίχνουμε μέσα το μίγμα του μπισκότου με το βούτυρο. Το πατάμε με τα χέρια να απλωθεί καλά και ομοιόμορφα.

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την μαρμελάδα και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να πήξουν ελαφρά. Δεν θέλει πολύ ώρα. Πήζουν γρήγορα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και την στρώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Φροντίζουμε να ακουμπήσει γύρω γύρω καλά πάνω στην στεφάνη.

Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει καλά η κρέμα. Αν δεν έχει σφίξει καλά, όταν θα βάλουμε την μαρμελάδα θα σηκωθεί η κρέμα και θα γίνει χάλια.

Απλώνουμε την μαρμελάδα πάνω στην κρέμα, αφαιρούμε την στεφάνη και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε, δεν βάζουμε μαρμελάδα σε όλο το γλυκό, αλλά σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Έτσι, ο καθένας βάζει όσο θέλει ή ο,τι θέλει, οπως γλυκό του κουταλιού ή απλώς σιρόπι φράουλα, γιατί τα γούστα μπορεί να ποικίλουν.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα