Υλικά

1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι- μπερ
1 φάκελο Γιώτης Garni
1 κουτί εβαπορέ

Για τη σοκολάτα

50 ml νερό
5 κουτ.σούπας κακάο
5 κουτ.σούπας ζάχαρη

Για την » καραμέλα»

220 ml γάλα εβαπορέ
100 γρ. ζάχαρη
2 κουτ.σούπας μαργαρίνη

Για το σιρόπι

125 ml νερό
50 γρ.κακάο
100 γρ.ζάχαρη
1 βανίλια( το 1/3 θα χρειαστούμε).

Εκτέλεση

Βράζουμε το κακάο με το νερό και τη ζάχαρη κι αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη να βράσει ανακατεύοντας ώσπου να πήξει.

Αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και χρησιμοποιούμε αφού κρυώσει. Σε μια λεκάνη ,ρίχνουμε το γάλα με την » καραμέλα». Θέλει χτύπημα για να διαλυθεί.

Προσθέτουμε το γκαρνί ,τη «σοκολάτα» και χτυπάμε 5- 10 λεπτά. Στρώνουμε τα μισά μπισκότα ολόκληρα, σε πυρέξ,γεμίζοντας τα κενά τρίβοντάς τα.

Ρίχνουμε την μισή κρέμα και τρίβουμε τα υπόλοιπα μπισκότα. Στρώνουμε πατώντας ελαφρά και καλύπτουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη

βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες και μ’ ένα κουτάλι ρίχνουμε σιρόπι,κάνοντας σχέδια,περίπου 3 κουταλιές.

Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για άλλες 3 ώρες. Κοστίζει γύρω στα 5 ευρώ και βγάζει περίπου 14 μερίδες.