Υλικά

4 άτομα
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
ψιλοκομμένο μαϊντανό
500 ml κρέμα γάλακτος
2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
αλάτι-πιπέρι
4 κ.σ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού, σουρώνουμε και ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο να μην κολλήσουν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή μην καεί το σκόρδο) και στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και δυναμώνουμε την φωτιά ώστε να εξατμιστεί καλά.

Προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στραγγίζουμε το λάδι από τους τόνους, τους τεμαχίζουμε με ένα πιρούνι και τους προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε για 1 -2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Μόλις η κρέμα αρχίζει και βράζει προσθέτουμε σταδιακά τα μακαρόνια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν όλα και να δέσουν με την κρέμα γάλακτος.

Σερβίρονται ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι