Υλικά 

500 γρ. παπαρδέλες ή άλλο κάπως φαρδύ ζυμαρικό της αρεσκείας σας
450 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο (ή μείγμα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1/3 φλιτζανιού μπλε τυρί (τύπου ροκφόρ, γκοργκοντζόλα κ.λπ.) λιωμένο με πιρούνι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση 

Βράζετε τα μπουκετάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό 7'-10' Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτετε αλατοπίπερο, την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε απ' τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μπρόκολο στραγγισμένο. Ανακατεύετε.

Στο μεταξύ βράζετε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε καλά. Τις αναμειγνύετε με τη σάλτσα μπρόκολου-μπλε τυριού, ανακατεύετε και σερβίρετε.