Τάρτα με σταφύλια και σύκα
Μια γλυκιά τάρτα που αναδεικνύει την γεύση των φρούτων
Συστατικά
Μια ζύμη για τάρτα έτοιμη ψημένη
Ένα φλιτζάνι λευκά σταφύλια χωρίς κουκούτσι πλυμένα στεγνά
2-3 σύκα πλυμένα και στεγνά και κομμένα στα 4 ( αν το επιθυμούμε τα ξεφλουδίζουμε )
250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σαντιγί με ζάχαρη άχνη
250 γρ. Μασκαρπόνε.
Οδηγίες
Στο μίξερ χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται καλά στο φουέ του μίξερ. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Δεν προσθέτουμε πολύ ζάχαρη διότι τα φρούτα θα μας δώσουν επιπλέον γλυκύτητα. Προσθέτουμε και το μασκαρπόνε κι ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Αφήνουμε την κρέμα να σφίξει στο ψυγείο και γεμίζουμε την τάρτα ακριβώς πριν σερβίρουμε για να μην πανιάσει.
Μεταφέρουμε την κρέμα μέσα στην κρύα ζύμη στην ταρτιέρα. Στρώνουμε με ένα κουτάλι και γαρνίρουμε με τα φρούτα.