Υλικά

4 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια (σκόνη για κρέμα)
500 ml γάλα φρέσκο, πλήρες + 3 κουτ. σούπας, για άλειμμα των μπισκότων
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 φακελάκι σκόνη για ζελέ φρούτων

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Οταν η κρέμα πήξει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προαιρετικά την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο.

Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ.

Βουτάμε τα μπισκότα σε λίγο γάλα, χωρίς να τα μουλιάσουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δημιουργώντας δύο στρώσεις μπισκότων.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μιάμιση ώρα. Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ρευστό, κρύο ζελέ.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον τρεις ώρες. Σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου με ζελέ σε κομμάτια.