ΥΛΙΚΑ

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • Ηλιέλαιο, για το ψήσιμο
  • Maple syrup, για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  1. Στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια προσθέτουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε.
  2. Αδειάζουμε τον πουρέ μπανάνας σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι πολύ καλά.
  3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο.
  4. Παίρνουμε 2 κ.σ. από το μείγμα γεμάτες και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
  5. Με το πίσω μέρος του κουταλιού δίνουμε στρογγυλό σχήμα στο pancake και ψήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι η κάτω πλευρά του να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  6. Με μια σπάτουλα γυρίζουμε το pancake και το ψήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
  7. Μεταφέρουμε το pancake σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
  8. Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε σε πιάτο περιχύνοντας στα pancakes maple syrup.

#tip: Οι μπανάνες πρέπει να είναι αρκετά ώριμες αλλιώς δε θα λιώσουν. Μπορείτε μέσα στη ζύμη να βάλετε και κάποιο αρωματικό όπως θυμάρι ψιλοκομμένο.

Διαβάσαμε τη συνταγή στο giorgostsoulis.com