Γεύση & ενέργεια: Λαχταριστά pancakes μπανάνας
Μια εύκολη συνταγή για όλα τα γούστα
ΥΛΙΚΑ
- 2 ώριμες μπανάνες
- 4 αυγά
- 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
- Ηλιέλαιο, για το ψήσιμο
- Maple syrup, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια προσθέτουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε.
- Αδειάζουμε τον πουρέ μπανάνας σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι πολύ καλά.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο.
- Παίρνουμε 2 κ.σ. από το μείγμα γεμάτες και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Με το πίσω μέρος του κουταλιού δίνουμε στρογγυλό σχήμα στο pancake και ψήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι η κάτω πλευρά του να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Με μια σπάτουλα γυρίζουμε το pancake και το ψήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το pancake σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
- Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε σε πιάτο περιχύνοντας στα pancakes maple syrup.
#tip: Οι μπανάνες πρέπει να είναι αρκετά ώριμες αλλιώς δε θα λιώσουν. Μπορείτε μέσα στη ζύμη να βάλετε και κάποιο αρωματικό όπως θυμάρι ψιλοκομμένο.
Διαβάσαμε τη συνταγή στο giorgostsoulis.com