ΣΥΝΤΑΓΗ : ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Τη συνταγή θα τη βρούμε: Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, Τεύχος 35, σελίδα 82.

Λατρεύω τα cheesecakes και επειδή η συνταγή θυμίζει cheesecake ψημένο σκέφτηκα να τη δοκιμάσω. Στο ψυγείο είχα πολύ γιαούρτι ( για ακόμα μία φορά, δεν ξέρω πως μαζεύω τόσο γιαούρτι στο ψυγείο μας!) οπότε ήταν ευκαιρία να το καταναλώσω. Ο Στέλιος Παρλιάρος στο περιοδικό του το συνδυάζει με γλυκό κεράσι αλλά και δεν είχα κεράσι και είχα αρκετό τριαντάφυλλο που λατρεύω !

Είναι υπέροχο και πανεύκολο!

Υλικά για τη βάση ( 8 μερίδες)

250γρ μπισκότα digestives
150γρ βούτυρο αγελάδος
Υλικά για τη γέμιση
50γρ ζάχαρη
20γρ κορν φλάουρ
500γρ γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
2 αυγά βιολογικά
Γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο για το σερβίρισμα

Διαδικασία για τη βάση

Λιώνουμε το βούτυρο. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο 20εκ. ή μέσα σε τσέρκι που τοποθετήσαμε σε πιατέλα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Διαδικασία για τη γέμιση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς .
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά, έως ότου πάρει χρώμα χρυσαφί.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε το γλυκό με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο.

Το σχόλιο της μαμάς:

Όχι μόνο είναι θρεπτικότατο με τόσο γιαούρτι που περιέχει αλλά είναι και πανεύκολο. Θα έχετε ένα υπέροχο γλυκό για να σερβίρετε τους καλεσμένους σας που έχουν έρθει για καφεδάκι στο σπίτι. Εννοείται ότι ταιριάζει με ότι γλυκό κουταλιού σας αρέσει εσάς.

Πηγή: tastyday.gr