Υλικά

5 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 κούπα καλαμποκέλαιο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 μπέικιν παουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε για 7 λεπτά δυνατά τα αυγά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε μετά το λάδι και το πορτοκάλι εναλλάξ. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέϊκιν-πάουντερ κουταλιά-κουταλιά. Το ξύσμα το ρίχνω τελευταίο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50’-55’.

Tips: Αν θέλουμε το περιχύνουμε με σοκολάτα κουβερτούρα. Λιώνουμε 2 σοκολάτες σε μπεν-μαρί μαζί με μια κουταλιά γεμάτη βιτάμ και ½ έως ¾ ποτηράκι κρασιού γάλα εβαπορέ. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.

πηγή:tastyday.gr