Υλικά συνταγής
1 φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι
1 φλιτζάνι του τσαγιού, φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα, χοντροκομμένη και επιπλέον για το πασπάλισμα
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη σταφίδα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθή σταφίδα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι ή μαρμελάδα πορτοκαλιο
1 Φαρίν Απ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
λίγο γαρίφαλο
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα


Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ταχίνι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σε ξεχωριστή λεκάνη ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα ενώνουμε με το μείγμα του ταχινιού και ξανανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα το κέικ και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 -45 λεπτά.

Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα. Βγάζετε το κέικ από τη φόρμα, περιχύνετε με τη σοκολάτα, πασπαλίζετε με τα καρύδια και σερβίρετε.