Mac 'n' cheese light
nlaqpagoteylzqopmvlg
Γεύσεις

Mac 'n' cheese light

Ποιος είπε οτι το νόστιμο δεν μπορεί να είναι light;

Συστατικά


50 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
800 γρ. γάλα light
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
300 γρ. τσένταρ light
400 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο
300 γρ. πένες ολικής άλεσης βρασμένες
2 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
Για την επικάλυψη

200 γρ. παξιμάδια
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. βασιλικό
πιπέρι
50 γρ. τσένταρ light
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα

βασιλικό
1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και βάζουμε το τυρί σε δόσεις. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια, τα βρασμένα ζυμαρικά, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα και μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ.
Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα παξιμάδια, το σκόρδο κομμένο σε φέτες, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το πιπέρι, το τσένταρ και χτυπάμε πολύ καλά.
Απλώνουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στο πυρέξ, απλώνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με βασιλικό, ελαιόλαδο και πιπέρι.

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα