Banana bread με αλεύρι καρύδας
igtdpekcvmpqt8jn6cy4
Γεύσεις

Banana bread με αλεύρι καρύδας

Θα δείτε το ψωμί λίγο... διαφορετικά

Συστατικά

100 γρ. αλεύρι καρύδας
50 γρ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
4 μπανάνες ώριμες
5 αυγά μέτρια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. ινδοκάρυδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στρώνουμε μία φόρμα 10x20 εκ. με μία ελαφρώς βρεγμένη και καλά στραγγισμένη λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι καρύδας, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ με ένα πιρούνι λιώνουμε τις μπανάνες να γίνουν πουρές.
Στη συνέχεια στο μπολ με τις μπανάνες προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών στο μείγμα με τα υγρά υλικά και ομογενοποιούμε με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα