ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό φύλλο για μπακλαβά
4 φλιτζάνια κίτρινη κολοκύθα βρασμένη
2 φλιτζάνια καρύδια χοντροκοπανισμένα
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι μέλι
Μισό φλιτζάνι γαλέτα φρυγανιάς
3 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα κανέλα σκόνη
1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για το σιρόπι

Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε την κίτρινη κολοκύθα και την τρίβουμε στον τρίφτη των κρεμμυδιών.
Τη βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπάσει την τριμμένη κολοκύθα και βράζουμε για δέκα λεπτά.
Ρίχνουμε την βρασμένη κολοκύθα σε στραγγιστήρι και την αφήνουμε όλο το βράδυ για να στραγγίσει καλά.
Την άλλη μέρα βάζουμε σε ένα τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε την στραγγισμένη κολοκύθα να σοταριστεί ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει.

Όταν εξατμισθούν όλα τα υγρά και σοταριστεί η κολοκύθα βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη φρυγανιά, την κανέλλα, τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

Αλείφουμε με λάδι ένα ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε 8 φύλλα μπακλαβά, αλείφουμε με ελαιόλαδο το κάθε φύλλο, πάνω από τα φύλλα στρώνουμε το μείγμα της κολοκύθας, γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν στα πλαϊνά του ταψιού ώστε να κλείσουμε καλά τα μείγμα της κολοκύθας και στρώνουμε επάνω τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας πάλι το καθένα με ελαιόλαδο καθώς και την επιφάνεια της πίτας.

Τα φύλλα που περισσεύουν στα πλαϊνά ή τα κόβουμε με ένα ψαλίδι ή τα γυρνάμε προς τα κάτω.

Χαράζουμε την πίτα μας ώστε να σχηματιστούν μπακλαβαδωτά κομμάτια.

Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180ο για 45΄περίπου. Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά, ο χρόνος μετράει από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός, και περιχύνουμε το καυτό σιρόπι στην κρύα πίτα.

πηγή:tastyday.gr