Bελούδινες τρούφες
ut7k9n311spqx1swzlni
Γεύσεις

Bελούδινες τρούφες

Αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων

Υλικά

Κρέμα γάλακτος 300 γρ
Κουβερτούρα 450 γρ
Βούτυρο 50 γρ
Κονιάκ 50 γρ
Κακάο για την επικάλυψη
Τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει. Την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε μεχρι να γίνει ένα σωστό μείγμα. Το αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει καλά το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες. Με ένα κουταλάκι βγάζουμε λίγο λίγο μείγμα, φτιάχνουμε μπαλάκια και τα περνάμε απο τρούφα ή από κακάο. Διατηρούνται στο ψυγείο και τα σερβίρουμε αφού τα έχουμε βγάλει 10 λεπτά απο το ψυγείο.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα