Και αν όλα αυτά δεν σου λένε τίποτα, θα σου πούμε ακόμα τρεις λέξεις: αυγά, τυρί και σφολιάτα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε κάτι τέτοιο;

Υλικά για 4 άτομα:


1 φύλλο έτοιμη ζύμη σφολιάτας
1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
4 αυγά
Φρέσκα φύλλα βασιλικού
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε όπως αναφέρει το athensvoice.gr τη ζύμη σε 4 ίσα τετράγωνα. Τοποθετούμε κάθε τετράγωνο σε ένα μικρό τηγανάκι και ανοίγουμε τρύπες στο κάτω μέρος της ζύμης. Ψήνουμε τα τετράγωνα στον φούρνο για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε κάθε τετράγωνο με 2 κουταλιές της σούπας τυρί, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια μικρή «φωλιά» για να τοποθετήσουμε αργότερα το αυγό. Σπάμε ένα αυγό πάνω από κάθε φωλιά. Πάνω από κάθε αυγό ρίχνουμε λίγο ακόμα τυρί και βάζουμε πάλι τις τάρτες στον φούρνο.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190°C και ψήνουμε για 7-9 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το ασπράδι των αυγών (αλλά ο κρόκος να είναι ακόμη ρευστός). Βγάζουμε από τον φούρνο και αλατοπιπερώνουμε. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.