Υλικά

Λευκή σοκολάτα 300 γρ λιωμένη
Κουβερτούρα 300 γρ λιωμένη
Ξυλάκια για γλειφιτζούρια ή ξύλινα καλαμάκια ανάλογα πόσα θα φτιάξουμε
Για τον στολισμό
Κουβερτούρα σε σταγόνες
Χρωματιστή τρούφα

Οδηγίες

Λιώνουμε τις σοκολάτες με την διαδικασία μπεν μαρί ξεχωριστά την καθεμιά.Απλώνουμε μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε γεμάτη κουταλιά από την λιωμένη κουβερτούρα ή την λευκή σοκολάτα (όποια θέλουμε πρώτα και έπειτα από την άλλη) και την αδειάζουμε στην λαδόκολλα δίνοντας σχήμα στρογγυλό.Παίρνουμε ένα καλαμάκι και το τοποθετούμε μέχρι την μέση στρίβοντάς το σιγά σιγά ώστε μόλις κρυώσει η σοκολάτα να έχει κολλήσει και το καλαμάκι.Διακοσμούμε από πάνω με χρωματιστή τρούφα,σταγόνες σοκολάτας ή ότι άλλο μας αρέσει.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι σοκολάτες μας. Αν ο χώρος μας δεν είναι ζεστός τα αφήνουμε και θα κρυώσουν μόνα τους σε 30 λεπτά περίπου. Αλλιώς όπως είναι με την λαδόκολλα τα βάζουμε πάνω σε έναν δίσκο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά. Διατηρούνται στο ψυγείο.

πηγή:chefoulis.gr