Υλικά

Για τη ζύμη

3/4 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 αυγό μεσαίου μεγέθους
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 κουταλιές σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες
56 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι χρωματιστή ( ή σκέτη πράσινη ) τρούφα

Εκτέλεση

Για την ζύμη

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκληρό αλεύρι, το μαλακό αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την βάζουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ, τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και με μια πετσέτα από πάνω και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 30' μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Όταν η ζύμη διπλασιαστεί, την ανοίγουμε σε ένα σχετικά παχύ φύλλο. Παίρνουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού, και κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ και το βάζουμε στο κέντρο κάθε μικρού στρογγυλού κομματιού. Το πατάμε και αφαιρούμε τη ζύμη που είναι στη μέση, έτσι ώστε να πάρουν το σχήμα του ντόνατς.

Τα ψήνουμε τα για 10΄ στον αέρα στην μεσαία σχάρα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την επικάλυψη

Βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα (σε κομμάτια) και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτάμε την επιφάνεια κάθε ντόνατ στο γλάσο σοκολάτας και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε αμέσως με την χρωματιστή ( ή σκέτη πράσινη ) τρούφα και τα αφήνουμε για τουλάχιστον ένα τέταρτο πριν τα σερβίρουμε.

πηγή:tastyday.gr