Λαχταριστό σουφλέ πορτοκάλι
zafnsyiqyapgnqddzxyo
Γεύσεις

Λαχταριστό σουφλέ πορτοκάλι

Ένα διαφορετικό σουφλέ…

Υλικά

Αυγά 5 χωριστά οι κρόκοι
Βούτυρο 70 γρ
Φαρίνα 2 κουταλιές σούπας γεμάτες
Ξύσμα πορτοκαλιού 3 κουταλιές σούπας
Ζάχαρη 1/4 φλιτζάνι
Γκραν μαρνιέ 1/2 φλιτζάνι
Κρέμα γάλακτος 1/4 φλιτζάνι
Γάλα 1/2 φλιτζάνι

Οδηγίες

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι και το προσθέτουμε στο βούτυρο ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς την ζάχαρη , το ξύσμα πορτοκαλιού , το λικέρ, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Το βάζουμε πάλι στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Βουτυρώνουμε τα μπολάκια μας (περίπου 6 μερίδες) και τα γεμίζουμε με το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει από πάνω. Σερβίρουμε με πασπαλισμένη άχνη ζάχαρη.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα