Θα σας προσφέρω την συνταγή για τα γεμιστά μελομακάρονα (ισλί). Συνταγή της μητέρας μου. Θα πρότεινα να μην το επιχειρήσουν οι πρωτάρηδες. Ιδού λοιπόν η συνταγή.

YΛΙΚΑ

Για τη ζύμη.
Δύο ποτήρια λάδι
ένα ποτήρι βούτυρο
Δύο αυγά χτυπημένα
τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του
μισό κουταλάκι σόδα
ελάχιστα κανελλογαρύφαλλα κοπανισμένα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο σηκώσει. (περίπου 1,5 σακούλα-κάτι λιγότερο.
Για τη γέμιση
χοντροκομμένα καρύδια, μπόλικη κανέλλα, λίγη ζάχαρη, ελάχιστο γαρύφαλλο.

Για το μέλωμα.
δύο φλιτζάνια μέλη
δύο φλιτζάνια ζάχαρη
δύο φλιτζάνια νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με μίξερ επί δεκαπέντε λεπτά χτυπάμε λάδι, βούτυρο, αυγά και ζάχαρη. Προσθέτουμε χυμό, ξύσμα, σόδα και χτυπάμε ακόμα 15 λεπτά. Τμηματικά το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Σε κάθε κομματάκι ζύμης ανοίγουμε με το δάχτυλο ένα αυλάκι, βάζουμε την γέμιση, το κλείνουμε. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Μόλις κρυώσουν τα μελώνουμε.
Για το μέλωμα βράζουμε τα υλικά για ένα λεπτό και μετά χαμηλώνουμε την ένταση στο 1 και βράζουμε τα κρύα μελομακάρονα για 5 λεπτά.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε αμέσως επάνω τους τριμμένο καρύδι, ζάχαρη και κανέλλα.

Πηγή: tastyday.gr