Υλικά

500 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C στον αέρα.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη φύλλο πάχους περίπου ενός εκατοστού και κόβουμε με κουπάτ τα μπισκότα σε σχήματα της αρεσκείας μας.

Ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά και τα βγάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.

Τα στολίζουμε με ζαχαρόπαστα ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

πηγή:tastyday.gr