Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
5 αβγά
30 γρ. κακάο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

150 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
60 ml kirsch ή ρούμι ή λικέρ βύσσινο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
800 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. κεράσια σε κονσέρβα
50 – 80 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
Σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε ρίψει στον τρίφτη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Παράλληλα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε και αυτά σιγά - σιγά στο μείγμα ενώ ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Όταν τα υλικά μας γίνουν ένα μείγμα τα αδειάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20-25 εκατοστά, βουτυρωμένο και αλευρωμένο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά.
Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και περιμένοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν κρυώσει το σιρόπι, ρίχνουμε μέσα το Kirsch (μπορούμε να το βρούμε στις μεγάλες κάβες) ή ρούμι ή λικέρ βύσσινο. Το ανακατεύουμε και είναι έτοιμο
Φια περίπου 4 λεπτά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (πρέπει να είναι καλά παγωμένη) με την άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγί
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσους σε πάχος δίσκους. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με το σιρόπι, μέχρι να ποτίσει καλά και απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνειά του.

Στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη μαρμελάδα τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει και τοποθετούμε από πάνω ομοιόμορφα τα μισά κεράσια στραγγισμένα.

Βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και τα υπόλοιπα κεράσια χωρίς να βάλουμε άλλη μαρμελάδα .

Το καλύπτουμε από πάνω με το 3ο κομμάτι από το παντεσπάνι, ποτίζουμε με σιρόπι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί που έχει μείνει και την ξυσμένη κουβερτούρα.

πηγή:tastyday.gr