Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα
500 γρ. σπαράγγια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 του φλιτζανιού γάλα
3 αυγά , ελαφρά χτυπημένα
2/3 φλιτζανιού τριμμένο τυρί (γκούντα ή έμενταλ)
λίγο βούτυρο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε περίπου το 1/3 από τα κοτσάνια των σπαραγγιών και τα ζεματάμε για μερικά λεπτά σε αλατισμένο νερό.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ διαμέτρου 20 εκ. και στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας.

Το τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία.

Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και σκορπίζουμε μερικά φασόλια για να μη φουσκώσει. Ψήνουμε στους 180°C για 10΄. Βγάζουμε το χαρτί και τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5΄.

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και τοποθετούμε πάνω στην ψημένη ζύμη τα σπαράγγια το 1 δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με τα αυγά χτυπημένα και την κρέμα.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 25΄ στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας.