Για τα cupcakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το ξύσμα, τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια σε μια φόρμα για muffin με 6 θήκες και γεμίζουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τις χιονόμπαλες

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αφήνουμε να βράσει και να φτάσει σε θερμοκρασία στους 150ο C. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και να φτάσει στους 120ο C.
Παίρνουμε μια ειδική φόρμα σιλικόνης με 6 ημικύκλιες θέσεις και την ακουμπάμε ανάποδα σε ένα ταψί. Ψεκάζουμε με σπρέι λαδιού και απλώνουμε το μείγμα από την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το μείγμα για 2-3 λεπτά και κόβουμε περιμετρικά από τις θήκες με ένα κουπ πατ 7 εκ.
Ξεφορμάρουμε τις χιονόμπαλες και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

Βάζουμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και καλύπτουμε τα cupcakes.
Στολίζουμε με τα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια, καλύπτουμε με τις χιονόμπαλες και σερβίρουμε.

πηγή:akispetretzikis.com