Υλικά

500 γραμμ. αμύγδαλο, ωμό, αξεφλούδιστο, το οποίο ψιλοκόβω στο μούλτι.( Η Ελένη το έσπαγε στο γουδί)
500 γραμμ. βούτυρο γάλακτος λοιωμένο
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
880 γραμμ. αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κανέλλα σκόνη
6-7 γαρύφαλα κοπανισμένα
1/2 φλυτζανάκι του καφέ καθαρό οινόπνευμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε αργά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αφήνουμε το μείγμα να “σταθεί” στο ψυγείο μισή με μία ώρα τυλιγμένο σε μεμβράνη. Στη συνέχεια πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο αγαπημένο μας σχήμα και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 ºC, (ανάλογα με το φούρνο) για περίπου 20'.

Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο, ενώ είναι πολύ ζεστοί ακόμα τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Τους αφήνουμε στο ταψί μέχρι να κρυώσουν εντελώς γιατί είναι πολύ εύθραυστοι και θρίβονται. Εγώ τους αφήνω μια νύχτα. Το πρωί ανακαλύπτω κάποιους να λείπουν από νυχτερινούς επισκέπτες, αλλά κι αυτό είναι μέρος της ιεροτελεστίας.

Πηγή άρθρου: tastyday.gr