Υλικά

1 κούπα βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
3 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα κακάο
1 κούπα γάλα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε τα αυγά ένα – ένα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ζεσταίνουμε το γάλα.

Ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα που έχουμε προετοιμάσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στον αέρα, για 1 ώρα περίπου. Το κέικ μας είναι έτοιμο όταν βυθίζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό.

Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί γι α5 λεπτά, ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε το κέικ σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.

πηγή:tastyday.gr