Υλικά

Για τη σάλτσα κολοκύθας

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 άσπρο κρεμμύδι
λευκό κρασί (προαιρετικό)
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλιτζάνια πουρέ κολοκύθας
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι γάλα
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1½ κουταλάκια φασκόμηλο
μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τα ζυμαρικά

1 πακέτο ζυμαρικά ( κοχύλια, βίδες, μακαρονάκι κοφτό κα )
1 στήθος κοτόπουλου
1 φλιτζάνι Μοτσαρέλα
¼ φλιτζάνι παρμεζάνα
μερικές φέτες μπέϊκον
μαϊντανό

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν και να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά. Μπορούμε, αν θέλουμε, να προσθέσουμε λίγο λευκό κρασί αρετσίνωτο.

Για την σάλτσα, πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ το σκόρδο, την κολοκύθα, το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το φασκόμηλο, το μοσχοκάρυδο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά ( προσέχουμε να κράτανε λίγο για να μη λιώσουν στο φούρνο ). Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά το κοτόπουλο. Στη συνέχεια και αφού κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Σε ένα πυρέξ, βάζουμε τα μακαρόνια, το κοτόπουλο, το μπέϊκον, ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα και τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε την επιφάνεια και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 -30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

πηγή:tastyday.gr