Υλικά

1 πορτοκάλι ( κατά προτίμηση βιολογικό, ακέρωτο )
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη ( ή 2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη )
½ φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
2 αβγά
½ φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1-2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
μισό σακουλάκι τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

Βάζουμε σ’ ένα ταψί με 12 θήκες για muffins τα ειδικά χαρτάκια. Σε περίπτωση που έχουμε ειδικό ταψί με θήκες για κεκάκια απλώς βουτυρώνουμε τις θηκούλες.
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, το τρίβουμε στη ψιλή πλευρά του τρίφτη και κρατάμε στην άκρη το ξύσμα του. Κόβουμε στα τέσσερα το πορτοκάλι κι αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το βάζουμε στο μίξερ και το χτυπάμε πολύ καλά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα στο μπολ του μίξερ κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας ανακατεύουμε ελαφρά.

Γεμίζουμε τις θήκες για muffins και ψήνουμε για 22’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα για περίπου 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.

πηγή:tastyday.gr