Λαχταριστό ριζότο μανιτάρια
ni5vo1ovblvmgv8pxuyo
Γεύσεις

Λαχταριστό ριζότο μανιτάρια

Έτοιμο σε μόλις 20 λεπτά

Υλικά

1,5 κούπα ρύζι για ριζότο (αρμπόριο η καρολίνα)
5 κουτάλια της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1 σακουλάκι μανιτάρια πορτσίνι (10 γρ.)
Μισή κούπα άσπρο ξηρό κρασί
3 κούπες περίπου ζωμό λαχανικών
1 κουτάλια της σούπας βούτυρο
4-5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε στο χλιαρό κρασί τα μανιτάρια πορσίνι για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε από το κρασί, τα στύβουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε. Σουρώνουμε το κρασί.

Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια τα φρέσκα και τα πορσίνι να σοταριστούν. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε, αλλά με προσοχή αν βάλουμε μέσα παρμεζάνα. Σοτάρουμε ελαφρά το ρύζι. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά το μείγμα του ρυζιού μου μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό στο ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά.

Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα