Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Λαχταριστά «σφηνάκια» από μπισκότο
hzt6hqiqaer19hxazguu
Γεύσεις

Λαχταριστά «σφηνάκια» από μπισκότο

Για μικρούς και μεγάλους

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170οC στον αέρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και το αφήνουμε στην άκρη.

Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και το χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μαζί με τις 2 ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.

Προσθέτουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.

Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με τα χέρια ή με μία σπάτουλα.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 μέρη.

Παίρνουμε τη φόρμα 6 θέσεων για muffins και πιέζουμε το κάθε κομμάτι της ζύμης με τα χέρια μας ώστε να καλύψει εντελώς τον πάτο και τα τοιχώματα κάθε θήκης σαν να φτιάχνουμε ποτηράκια από πλαστελίνη.

Ψήνουμε για 15 λεπτά. Το μπισκότο θα είναι αρκετά μαλακό αλλά όσο κρυώνει θα σφίγγει.

Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε με προσοχή.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα του ποτηριού από την εσωτερική πλευρά.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει η κουβερτούρα.

Γεμίζουμε με γάλα και σερβίρουμε.

πηγή:akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα