Λιγκουίνι με κιμά και κόκκινη σάλτσα κρασιού
08jqtejnsthfftmij0or
Γεύσεις

Λιγκουίνι με κιμά και κόκκινη σάλτσα κρασιού

Για τους μακαρονάδες

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1πακέτο Λιγκουϊνι
1 κιλό κιμάς
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
3/4 φλιτζανιού πλήρες γάλα
1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα κονσέρβα κομμένα σε κύβους
1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για 5 έως 7 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι το υγρό να εξατμιστεί για περίπου 4 έως 6 λεπτά.

Προσθέουμε το γάλα, τις ντομάτες, το μοσχοκάρυδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα αρχίσει να πήζει, για περίπου 15 έως 20 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με την παρμεζάνα.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα