Πεντανόστιμο πεϊνιρλί με τυριά και αυγό
lb9ngczblijcyifk3nox
Γεύσεις

Πεντανόστιμο πεϊνιρλί με τυριά και αυγό

Αξίζει να το δοκιμάσετε για πρωινό

Υλικά

900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 γρ. γάλα φρέσκο
300 γρ. νερό
180 γρ. βούτυρο
3 φακελάκια μαγιά 8 γρ.
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
600 γρ. κασέρι
150 γρ. γραβιέρα
150 γρ. μπέικον
αυγά

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι με την μαγιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα με το νερό, ελαφριά ζεσταμένα ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. ρίχνουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε για λίγο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 8 με 9 κομμάτια των 170 γρ. Mε τον πλάστη τα ανοίγουμε και τους δίνουμε μακρόστενο οβάλ σχήμα. Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε αντικολλητικό ταψί.

Ανακατεύουμε τα τυριά και αλείφουμε με βούτυρο τα πεϊνιρλί. Γεμίζουμε με τα τυριά τα πεϊνιρλί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Τα αλείφουμε με βούτυρο και δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμα, σπάμε τα αυγά ένα ένα σε κάθε πεϊνιρλί. Τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά και τα βγάζουμε από τον φούρνο. Τα σερβίρουμε ζεστά.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα