Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Σιγομαγειρεμένη σούπα γλυκοπατάτας με τραγανό μπέικον
hpwp0rgkvk8xknffq2fg
Γεύσεις

Σιγομαγειρεμένη σούπα γλυκοπατάτας με τραγανό μπέικον

Για όλες τις ώρες και μέρες του χρόνου

Υλικά

2 κιλά κουνουπίδι, κομμένο σε «μπουκετάκια»
1 κιλό γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
4 ματσάκια κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 / 2-1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα
τυρί κρέμα
τραγανιστό τηγανητό μπέϊκον για το γαρνίρισμα ή
ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ή
τριμμένο τυρί ή σπιτικά κρουτόν ή σκορδόψωμο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το κουνουπίδι, η γλυκοπατάτα, ο ζωμό λαχανικών, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το θυμάρι, η πάπρικα.

Προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα ( πρέπει να είναι σχεδόν λιωμένα ), βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το τυρί κρέμα.

Λιώνουμε με πολυκόφτη χειρός ( διαφορετικά βγάζουμε το μείγμα και το πολτοποιούμε στο μούλτι ).

Γαρνίρουμε με όποια από τις παραπάνω εκδοχές επιλέξουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα