Ανοικτή τυρόπιτα με κρούστα τυριών
gqmevg1ptw2coba9db4h
Γεύσεις

Ανοικτή τυρόπιτα με κρούστα τυριών

Εύκολα και γρήγορα

Υλικά

300γρ. φύλλο για πίτες
250γρ. φέτα τριμμένη
150γρ. μυζήθρα φρέσκια τριμμένη
5 αβγά
½ φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη + 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αβγό
½ φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε τα φύλλα της πίτας σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας να εξέχουν από τις άκρες του και τα αλείφουμε ενδιάμεσα με τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο.

 

Ανακατεύουμε τα αβγά με τα τυριά και τα στρώνετε πάνω από τα φύλλα. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν από τις άκρες έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα χοντρό τοίχωμα στις άκρες του ταψιού.

Αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό και το γάλα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα η πίτα και να ροδίσει.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα