Κέικ αλμυρό με έμενταλ και ελιές
4ptp3psmqkdchr2k3gni
Γεύσεις

Κέικ αλμυρό με έμενταλ και ελιές

Για ένα γευστικό πρωινό

Υλικά

3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πακέτο μαργαρίνη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
4 αυγά χτυπημένα
3 φλιτζάνια του τσαγιού έμενταλ τριμμένο
75 γραμμάρια τυρί ροκφόρ ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές μαύρες ή πράσινες
2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κόβουμε τη μαργαρίνη σε μικρά κομματάκια και την αναμειγνύουμε με το αλεύρι. Τρίβουμε το μείγμα με τα δυο μας χέρια, μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα τυριά, το ζαμπόν και τις ελιές. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το βάζουμε σε μία βουτυρωμένη φόρμα. Το ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 200 βαθμούς.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα