Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη
Ήτανε Δίκαιο, Έγινε Πράξη Θανάσης Φουσκίδης
Κέικ μπανάνας με γκότζι μπέρι
cfoi5rsjins05h5m9q0e
Γεύσεις

Κέικ μπανάνας με γκότζι μπέρι

Ξεκινήστε την ημέρα σας με γεύση και ενέργεια

Υλικά

Φαρίνα 250 γρ
Αυγά 2 τεμ
Ζάχαρη 150 γρ
Βούτυρο 125 γρ λιωμένο
Γάλα 150 ml χλιαρό
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Μπανάνες 4 τεμ ώριμες κομμένες ροδέλες
Γκότζι μπέρι 50 γρ
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή ταρτιέρα. Βάζουμε τα γκότζι μπέρι σε μπολ με ζεστό νερό για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο,το γάλα χλιαρό,το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας. Αλευρώνουμε λίγο τα γκότζι μπέρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στην μία κουταλιά βούτυρο τις μπανάνες που κόψαμε σε ροδέλες μαζί με λίγο ζάχαρη για 5 – 6 λεπτά.. Προσθέτουμε τις μπανάνες (κρατώντας μερικές για το τέλος) κι ανακατεύουμε ελαφρώς με το χέρι. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα για κέικ ή ταρτιέρα που αλευρώσαμε , τοποθετούμε τις μπανάνες που κρατήσαμε στην επιφάνεια του μείγματος πιέζοντας λίγο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κι απολαμβάνουμε.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα