Να 'χαμε, Να λέγαμε
Να 'χαμε, Να λέγαμε Ανδρέας Παπαδόπουλος Κώστας Παπαχλιμίντζος
Πεντανόστιμες μπάρες με δημητριακά ρυζιού και φυστικοβούτυρο
4nhskbtvevvycwq0c6xs
Γεύσεις

Πεντανόστιμες μπάρες με δημητριακά ρυζιού και φυστικοβούτυρο

Για όλες τις ώρες της ημέρας

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. απαλό φιστικοβούτυρο
80 γρ. μέλι
60 γρ. λάδι καρύδας
200 γρ. δημητριακά ρυζιού
αλάτι

Για την επικάλυψη

750 γρ. κουβερτούρα 55%
75 γρ. λάδι καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ το φιστικοβούτυρο, το μέλι και τα 60 γρ. λάδι καρύδας.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να γίνει πολύ υδαρές.
Προσθέτουμε στο μπολ τα δημητριακά ρυζιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 25x35 εκ.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε με τη μαρίζ να απλωθεί ομοιόμορφα.
Βάζουμε στο ψυγείο το ταψί και αφήνουμε για 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.

Για την επικάλυψη

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με το λάδι καρύδας.
Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και λιώνουμε τη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί η κουβερτούρα με το λάδι καρύδας και περιχύνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.

Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα να σφίξει εντελώς.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

πηγή:akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα