Πεντανόστιμη σαλάτα με αγριόρυζο και χαλούμι
61ssyhwvvntz9cxno9za
Γεύσεις

Πεντανόστιμη σαλάτα με αγριόρυζο και χαλούμι

Εύκολα και γρήγορα

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. αγριόρυζο ή μείγμα ρυζιού με αγριόρυζο
500 γρ. γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 1.5 εκ.
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια 2 εκ.
2 κ.γ. κύμινο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ηλιόσπορους
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, τα κλωνάρια μόνο
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμό από ½ πορτοκάλι
150 γρ. χαλούμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το αγριόρυζο (ή το μείγμα) σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή (περίπου 45 λεπτά).
Το αφαιρούμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε με σουρωτήρι, ξεπλένουμε με κρύο νερό για περίπου 30΄΄ και στη συνέχεια στραγγίζουμε για ακόμη μία φορά.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολας.
Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με το κύμινο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τους ηλιόσπορους και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά ακόμα.
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το ρύζι. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε το μείγμα στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψήνουμε το χαλούμι και από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά.
Το κόβουμε σε φέτες και προσθέτουμε στο μπολ με τη σαλάτα μας.

πηγή:akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα