Σιροπιαστό κέικ λεμονιού με σαντιγί
sguiufozjzetchyvadri
Γεύσεις

Σιροπιαστό κέικ λεμονιού με σαντιγί

Ένα κέικ γεμάτο γεύση και μυρωδιές

Υλικά

Βούτυρο 225 γρ
Ζάχαρη 225 γρ
Φαρίνα 300 γρ
Αυγά 4
Λεμόνια 2 (το ξύσμα τους)
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές γλυκού

Για το σιρόπι

Ζάχαρη 125 γρ
Λεμόνια 2 (τον χυμό τους)

Για διακόσμηση

Κρέμα γάλακτος 330 ml
Άχνη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας
Λεμόνι 1 το ξύσμα του

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει . Μετά ρίχνουμε το αλεύρι , το baking powder , τα αυγά και το ξύσμα λεμονιών και τα χτυπάμε όλα μαζί. Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά (μέχρι να μην κολλάει το μαχαίρι). Κατά την διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά. Πριν το σιροπιάσουμε κάνουμε πάνω στο κέικ μερικές τρύπες με οδοντογλυφίδα για να απορροφήσει περισσότερο σιρόπι. Το σιροπιάζουμε όταν θα είναι το σιρόπι χλιαρό και το κέικ ζεστό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη με το μίξερ,μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη σαντιγί. Στολίζουμε το κέικ μας με την σαντιγί και τέλος διακοσμούμε με το ξύσμα λεμονιού.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα