Υλικά
350 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
150 γρ. βούτυρο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα κόκκινο ξηρό κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
140 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Μαραίνουμε το κρεμμύδι μέσα σε δυο κουταλιές βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και όταν απορροφηθεί προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό. Ανακατεύουμε τακτικά και αλατοπιπερώνουμε . Όταν τελειώσει ο ζωμός, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.